close
Energetikai beruházás a Budapesti Gazdasági Főiskolán
Egyéb - Távhő

Energetikai beruházás a Budapesti Gazdasági Főiskolán

Teljes egĂŠszĂŠben uniĂłs tĂĄmogatĂĄsbĂłl, 443 milliĂł forint ĂŠrtĂŠkben vĂŠgeznek energia megtakarĂ­tĂĄsi beruhĂĄzĂĄsokat a Budapesti GazdasĂĄgi FőiskolĂĄn (BGF), aminek eredmĂŠnyekĂŠnt ĂŠvi 25 milliĂł forinttal mĂŠrsĂŠklődnek a fűtĂŠsi kĂśltsĂŠgek – kĂśzĂślte az Energia KĂśzpont Nonprofit Kft.

A korszerűsĂ­tĂŠs szeptemberre kĂŠszĂźl el – olvashatĂł a kĂśzlemĂŠnyben. A BGF a KĂśrnyezet ĂŠs Energia OperatĂ­v Programban (KEOP) elnyert 443 milliĂł forint a beruhĂĄzĂĄsok teljes kĂśltsĂŠge. A pĂĄlyĂĄzati pĂŠnzből a budapesti AlkotmĂĄny utcai ĂŠpĂźlet homlokzatĂĄnak hőszigetelő festĂŠsĂŠt, a padlĂĄsfĂśdĂŠm szigetelĂŠsĂŠt ĂŠs a nyĂ­lĂĄszĂĄrĂłk cserĂŠjĂŠt vĂŠgzi el. Ez ĂŠvi 5,9 milliĂł forint megtakarĂ­tĂĄst, az ĂŠpĂźlet fűtĂŠsi kĂśltsĂŠgĂŠt 20 szĂĄzalĂŠkkal csĂśkkenti.

A BuzogĂĄny utcai ĂŠpĂźletben a fenti munkĂĄk mellett korszerűsĂ­tik a fűtĂŠst is, ami 10 milliĂł forint ĂŠves megtakarĂ­tĂĄst hoz ĂŠs a fűtĂŠsi kĂśltsĂŠgek 88 szĂĄzalĂŠkkal lesznek kisebbek. A BGF KĂźlkereskedelmi Kar DiĂłsy Lajos utcai ĂŠpĂźletĂŠnek nyĂ­lĂĄszĂĄrĂł cserĂŠje ĂŠvi tĂśbb mint 8 milliĂł forint megtakarĂ­tĂĄst jelent azzal, hogy 19 szĂĄzalĂŠkkal mĂŠrsĂŠklődnek a fűtĂŠsi kĂśltsĂŠgek.

Â