close
Moszkva ismét leállítaná az áramszállítást Minszknek
Áram - Egyéb

Moszkva ismét leállítaná az áramszállítást Minszknek

FehĂŠroroszorszĂĄg ismĂŠt elmaradt az orosz ĂĄramszĂĄllĂ­tĂĄsokbĂłl felhalmozĂłdott adĂłssĂĄgai tĂśrlesztĂŠsĂŠvel, ezĂŠrt az Inter Rao EESZ orosz exportőr kedden Ăşjra kilĂĄtĂĄsba helyezte, hogy szerdĂĄn 0 ĂłrĂĄtĂłl leĂĄllĂ­tja a szĂĄllĂ­tĂĄsokat.

Anton Nazarov, az orosz tĂĄrsasĂĄg szĂłvivője hangsĂşlyozta, hogy a konszern a tĂśrlesztő rĂŠszlet beĂŠrkezĂŠsĂŠt kĂśvetően azonnal felĂşjĂ­tja a szĂĄllĂ­tĂĄsokat. A korĂĄbbi megĂĄllapodĂĄs ĂŠrtelmĂŠben a fehĂŠrorosz fĂŠlnek a mĂĄrciusi, ĂĄprilisi ĂŠs mĂĄjusi szĂĄllĂ­tĂĄsokbĂłl felhalmozĂłdott adĂłssĂĄgĂĄt jĂşlius 5-ig kell rĂŠszletekben kifizetni.

Az Inter Rao a fizetĂŠsek elmaradĂĄsa miatt jĂşnius 9-ĂŠn 50 szĂĄzalĂŠkkal csĂśkkentette a szĂĄllĂ­tĂĄsokat, amelyeket csak jĂşnius 13-ĂĄn ĂşjĂ­tott fel, amikor megĂŠrkezett az Ăśsszesen 1,5 milliĂĄrd rubeles adĂłssĂĄg első rĂŠszlete. A jĂşnius 20-ĂĄn esedĂŠkes mĂĄsodik rĂŠszletet azonban Minszk nem utalta ĂĄt. Az orosz fĂŠl mĂĄr jelezte a szĂĄllĂ­tĂĄsok leĂĄllĂ­tĂĄsĂĄt, de Ăşjabb tĂĄrgyalĂĄsok nyomĂĄn beleegyezett a hatĂĄridő egy hĂŠttel, jĂşnius 29-re tĂśrtĂŠnő elhalasztĂĄsĂĄba.

Â