close
Ellenséges kivásárlási akció a Shell részérôl
Egyéb - Olaj

Ellenséges kivásárlási akció a Shell részérôl

A Royal Dutch/Shell bejelentette, hogy március 12-én részvényenként 55 dolláros készpénzes ajánlatot tett a Barrett Resources Corp. papírjaira.
Vételi szándékával közvetlenül a Barrett tuladjonosainál jelentkezett, miután a cég igazgatósága elutasította a nekik küldött 1,8 milliárd dolláros ajánlatot — áll a Reuters honlapján.
A Shell — a világ második legnagyobb olajipari csoportja — közleménye szerint az ajánlat teljesnek és tisztesség nagyságú. A csoprot ugyanis részvényenként 24 centtel többet kínált a Barrett azon, február 28-i, 44,25 dolláros árfolyamánál, amely megelôzte az elsô ajánlattétel elôtti napot.
A vételi szándék elsô hivatalos bejelentése a múlt szerdán történt. Az igazgatóság pedig már másnap kikosarazta a Shellt, mondván további olajcégektôl is vár még ajánlatot.
A Shell ajánlata a Barrett szabadon hozzáférhetô részvényei többségére vonatkozik és április 6-ig áll fenn.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.