close
A Főgáz megvette a GDF Suez Magyarország Zrt.-t
Egyéb - Gáz

A Főgáz megvette a GDF Suez Magyarország Zrt.-t

A Főgáz Zrt. adásvételi szerződést írt alá a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. megvásárlásáról a GDF International S.A.-val, a tranzakció a hatósági jóváhagyásokat követően előreláthatólag még az ősszel lezárulhat – közölte az ENKSZ pénteken az MTI-vel. A GDF közlése szerint a megállapodás kizárólag az egyetemes szolgáltatást érinti. 

Társaságunk mindig arra törekedett, hogy az ügyfelei érdekeit maximálisan szem előtt tartva a legjobb, legkényelmesebb, legpraktikusabb és leginkább költséghatékony megoldást találja meg, ami egyúttal ellátásbiztonságot is garantál az ügyfeleinek. Ennek eredményeként jött létre a megállapodás, amelynek következtében 753.000 egyetemes szolgáltatásra jogosult ügyfelünk rövid időn belül, zökkenőmentesen kerül át a Főgáz Zrt. szolgáltatási portfoliójába – áll a GDF-nek, az energiainfo.hu-hoz eljuttatott közleményében. Hozzáteszik: a GDF SUEZ mindig igyekszik munkatársai érdekeit legmesszebb menően szem előtt tartani és megőrizni a munkahelyüket. A GDF SUEZ számára a tranzakció egyik legfontosabb eredménye, hogy sikerült GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt.-ben dolgozó kiváló csapatot együtt tartani, akik a tulajdonosváltást követően is magas színvonalon szolgálják ki az ügyfeleket. 

A GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. ügyfélszolgálati irodái, teljes körű szakmai, HR, infrastrukturális, pénzügyi és IT rendszerei is a tranzakció részét képezik.

A Főgáz a tervek szerint részben saját, részben külső forrásokból finanszírozza a vásárlást, amelynek összege a pénzügyi záráskor válik véglegessé.