close
Nyárköszöntő akció a FŐGÁZ CNG töltőállomásain
Friss

Nyárköszöntő akció a FŐGÁZ CNG töltőállomásain

2017. június 1-től a Nemzeti Közművekhez tartozó FŐGÁZ CNG Kft. a két Budapesti közforgalmú töltőállomásán, a Kőbányai és a Budaörsi úton a CNG üzemanyag árát 335 Ft/kg-ra módosítja. A listaárhoz képest, a nyárköszöntő akció keretében 10 Ft-tal olcsóbban, 335 Ft/kg-os áron tankolhatják meg a földgáz üzemű járműveiket a vásárlók.

A FŐGÁZ CNG Kft. a CNG iránti egyre növekvő igényt időszakosan különböző akciókkal, kedvezményekkel támogatja. Ennek jegyében 2017. június 1-től mindkét közforgalmú töltőállomásán a CNG árát, nyárköszöntő akció keretében, 335 Ft/kg-ra módosítja. A kedvezményhez a tankolók korlátozás nélkül, visszavonásig juthatnak hozzá.
A CNG üzemanyagot használók az árcsökkentés eredményeként személygépjárműveikkel átlagosan 1600-1800 Ft-ból tudnak 100 km távolságot megtenni, amely akár 20 százalékkal kedvezőbb a hagyományos üzemanyagokkal üzemelőkhöz képest.

A CNG-t használók környezettudatosak, gépjárműveikkel kevésbé terhelik a környezetet, autóik átlagosan 25 százalékal kevesebb CO2-t, közel 70 százalékkal kevesebb NOx-t bocsátanak ki, mint a hagyományos járművek. A CNG hajtással a szálló por kibocsátása gyakorlatilag nulla, amely különösen kedvező a nagyvárosok levegőjének megóvása érdekében.

A társaság Budapesten két közforgalmi és két üzemi töltőállomást működtet, amellyel a lakosság, a vállalatok, továbbá a BKV Zrt. CNG buszflottájának és az FKF Zrt. CNG-vel üzemelő hulladékszállító gépjárműveinek igényét elégíti ki.

Az NGVA adatai szerint közel 1,3 millió db földgázzal üzemelő jármű található az EU28 és EFTA országaiban, amelyekből közel 10 ezer db a teherautó. A járműveket kb. 3600 db, folyamatosan növekvő számú töltőállomás hálózat szolgálja ki Európában és Magyarországon.