close
A Cameco megvette a német Nukemet
Atom - Egyéb

A Cameco megvette a német Nukemet

A kanadai Cameco minden hatósági jóváhagyást megszerzett a nukleáris üzemanyagot és szolgáltatásokat nyújtó német Nukem Energy Gmbh felvásárlásához

A Cameco 107 millió eurót fizetett az Advent International-nek és a többi résztulajdonosnak. A Cameco átvállalta a Nukem hitelállományát is, amely 84 millió euróra csökkent a tranzakció bejelentése óta – írta a NucNet.

Az Advent ezzel teljesen kiszállt az RWE Solutions csoportból, amelyet az RWE AG-tól vett meg 2006-ban. Az Advent tavaly közölte, hogy a Nukem jó vásár, mert a hosszú távú uránellátási szerződéseinek köszönhetően nyitott számára az ázsiai piac. A Cameco további részesedést is fizet még az Advent-nek a következő évek nyereségéből.

A Cameco szerint, amely a világ egyik legnagyobb urántermelője, a Nukem alkalmazottait átveszik és a Nukem a továbbiakban független cégként működik tovább. A Nukem elsődlegesen az atomerőművek üzemanyagának gyártására szolgáló urán koncentrációval (U3O8), urán-hexafluoriddal (UF6) és dúsított uránnal kereskedik.