close
Újabb cégek csatlakoztak az okoshálózatok fejlesztését célzó amerikai koalícióhoz...
Áram - Egyéb

Újabb cégek csatlakoztak az okoshálózatok fejlesztését célzó amerikai koalícióhoz

Az amerikai DRSG tĂĄrsulĂĄs kĂśzlĂŠse szerint Ăşjabb hat cĂŠg csatlakozott a kezdemĂŠnyezĂŠshez, amelynek cĂŠlja az Ăşgynevezett smart grid technolĂłgiĂĄval egyĂźttműkĂśdni kĂŠpes piaci modell kifejlesztĂŠse, valamint a smart grid megoldĂĄsokkal kapcsolatos tapasztalatszerzĂŠs. Az LG Electronics US, az Electrolux, a Control4, a HomeGrid Forum, a Midas Medici Group, ĂŠs a CABA csatlakozĂĄsa a DRSG-hez (Demand Response and Smart Grid Coalition), a smart grid technolĂłgia piacĂĄnak nĂśvekedĂŠsĂŠt jelzi, illetve a megoldĂĄs irĂĄnti fogĂŠkonysĂĄg erősĂśdĂŠsĂŠt mutatja – jelezte Dan Delurey, a tĂĄrsulĂĄs igazgatĂłja.

A DRSG olyan tĂĄrsasĂĄgok tĂĄrsulĂĄsa, amelyek igĂŠnykĂśvető, smart grid, vagy smart meetering technolĂłgiĂĄval egyĂźttműkĂśdő termĂŠkeket, vagy szolgĂĄltatĂĄsokat ĂŠrtĂŠkesĂ­tenek. AZ a cĂŠljuk, hogy informĂĄciĂłkkal lĂĄssĂĄk el a politikai dĂśntĂŠshozĂłkat, a kĂśzműszolgĂĄltatĂłkat, a pĂŠnzĂźgyi tĂĄrsasĂĄgokat, ĂŠs az ĂśnkormĂĄnyzatokat.

A tĂĄrsulĂĄs tevĂŠkenysĂŠgĂŠt egyĂŠbkĂŠnt nemrĂŠg kĂźlĂśn dĂ­jjal ismerte el az Obama adminisztrĂĄciĂł. SzĂĄz smart grid projekt kapott tĂĄmogatĂĄst a FehĂŠr HĂĄztĂłl. Összesen mintegy 3,4 milliĂĄrd dollĂĄros alapot osztottak fel, amelyeket a dĂ­jazott tĂĄrsasĂĄgok is kiegĂŠszĂ­tenek, Ă­gy mintegy 8 milliĂĄrd dollĂĄr ĂŠrtĂŠkű fejlesztĂŠs megvalĂłsulĂĄsa vĂĄrhatĂł az inteligens hĂĄlĂłzatok terĂźletĂŠn a tengerentĂşlon, belĂĄthatĂł időn belĂźl.