close
Új opciós szerződést köt az Unicredittel a Mol
Egyéb - Olaj

Új opciós szerződést köt az Unicredittel a Mol

A Mol Nyrt. elszámolja az UniCredit Bank AG-vel 2013. február 7.-én megkötött és tavaly februárban egy évre meghosszabbított 4 083 496 darab “A” sorozatú részvényre vonatkozó opciós szerződését – közölte a Mol a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán. A cég azt is közölte, hogy egyúttal új opciós szerződést is kötöttek ugyanennyi részvényre.

A közlemény szerint szerdán a Mol Investment Kft. (MIL), a Mol 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, az UniCredit és a Mol legfeljebb 1,300 millió részvényre (addicionális részvények) vonatkozó adás-vételi szerződést kötött.  A bejelentés szerint egyúttal a Mol és az UniCredit opciós szerződéseket kötött, mellyel a Mol 2015. február 13-ai hatállyal legfeljebb 4 083 496 darab részvényre és az addicionális részvényekre vonatkozó amerikai típusú vételi opció, az UniCredit pedig európai típusú eladási opció jogosultjává válik. Mindkét opció lejárata 1 év, mely összesen 3 évre, évente meghosszabbítható. 

A felek a tranzakciókat 2015. február 13-án számolják el, az addicionális részvények pontos darabszáma valamint a vételi és eladási opció kötési árfolyamát 2015. február 10-én határozzák meg, melyekről a Mol értesíteni fogja a tőkepiaci szereplőket. A tranzakciók várhatóan változtatni fogják a Mol sajátrészvény-állományát, a Mol közvetlen és közvetett tulajdonában jelenleg 2 millió 84 ezer 147 „A” sorozatú valamint 578 „C” sorozatú Mol törzsrészvény van.