close
Új felsővezetőket nevezett ki a Mol
Egyéb - Olaj

Új felsővezetőket nevezett ki a Mol

A MOL nemrég bejelentett vállalatirányítási átszervezési programjának, a GLOCAL-nak keretében kinevezte a MOL Magyarország négy új felsővezetőjét. Október 1-től Fasimon Sándor a MOL-csoport teljes magyarországi operatív működéséért felelős vezetőként, Dorogházi Krisztina pénzügyi vezetőként, Pethő Zsolt downstream ügyvezető igazgatóként, Szakál Tamás pedig upstream ügyvezető igazgatóként vezetik a MOL magyarországi leányvállalatát. Mind a négy szakember korábban a MOL-csoportnál volt vezető beosztásban.

A MOL vezetése Fasimon Sándort nevezte ki a MOL-csoport teljes magyarországi operatív működéséért felelős vezetőjének (COO) 2012. október 1-től.

A szakember 2005-2006-ban – a földgázüzlet vezetésével párhuzamosan – a MOL Kutatás-termelés portfolió-fejlesztés vezetője volt, majd a MOL oroszországi tevékenységének irányításával bízták meg. 2009 júliusától ügyvezető igazgatóként a MOL-csoport kőolajbeszerzéséért, energia portfolió fejlesztéséért, a trading platform működéséért, valamint a földgáz- és energiakereskedelméért felelt. 2011 júniusában vette át a MOL-csoport Kutatás-termelés ügyvezető igazgatói pozícióját, és ugyanezen időponttól tagja a MOL-csoport Ügyvezető Testületének (Executive Board) is.

Fasimon Sándor elnöki tanácsadóként a Független Államok Közössége (FÁK) és Közel-Kelet régió kapcsolatokért is felel.

A MOL-csoport Kutatás-termelés új ügyvezető igazgatójának kinevezéséig Molnár József vezérigazgató gyakorolja a pozícióval együtt járó jogokat és kötelezettségeket.

Pethő Zsolt – MOL Magyarország Downstream ügyvezető igazgató

Pethő Zsolt 1998-ban került a MOL-hoz, ahol több területen is dolgozott vezetői pozícióban. A PB (propán-bután) termék igazgatói feladatait követően üzem- és fűtőanyag termékigazgató, valamint a Déli régió értékesítési igazgatói pozícióit töltötte be, mielőtt 2006 júliusában kinevezték a Termékelőállítás és Kereskedelem Divízió kereskedelmi igazgatójává. 2011. június 1-től a MOL-csoport Petrolkémia Divízió igazgatója, a TVK Nyrt. vezérigazgatója. A TVK Nyrt. Igazgatóságának tagja 2012. április 17-től.

Pethő Zsolt új feladatköre mellett továbbra is betölti a TVK Nyrt. vezérigazgatói pozícióját.

Szakál Tamás – MOL Magyarország Upstream ügyvezető igazgató

Szakál Tamás a MOL-nál kezdte karrierjét, 1996-tól dolgozik a vállalatcsoportnál. Eddigi pályafutása alatt mindvégig a kutatás és termelés területén dolgozott: 2000-2005 között mint művelési szakértő, 2007-től az Operatív tároló felügyelet vezetőjeként, 2009-től pedig a Tároló felügyelet és készlet menedzsment vezetője volt. 2011 januárjában nevezték ki a MOL-csoporthoz tartozó Geoinform Kft. ügyvezető igazgatójának.

Dorogházi Krisztina – MOL Magyarország pénzügyi vezető (CFO)

Dorogházi Krisztina szakmai pályafutását az Arthur Andersen könyvvizsgáló cégnél kezdte, majd 2002 nyarán az Ernst and Youngnál folytatta. A MOL-csoporthoz 2003-ban csatlakozott, 2003 és 2007 között a MOL-csoport Számvitel és Adó igazgatója. 2008-tól az IES vezérigazgató-helyetteseként felelt az olasz vállalat funkcionális és támogató tevékenységéért, valamint az IES MOL-csoportba integrálásáért 2011. szeptember 1-től ismét a MOL-csoport Számvitel és Adó igazgatója. Bejegyzett okleveles könyvvizsgáló, 1998-tól a Magyar Könyvvizsgáló Kamara tagja.