close
Szerdán drágul a benzin
Egyéb - Olaj

Szerdán drágul a benzin

Literenként 3 forinttal emelkedik a motorbenzinek ára, a Mol Rt. döntése szerint, a gázolaj ára nem változik – tudatta az olajtársaság az energiainfóval. A társaság a nemzetközi piaci tendenciákkal magyarázza az áremelést.
A motorbenzinek nemzetközi jegyzésárának emelkedése az autós szezon és az ezzel összefüggő készletezési hullám közeledtével várható volt, s be is következett. Ugyanakkor a drágulásban a Mol Rt. indoklása szerint közrejátszott a forint gyengülése is.
Március 28-án nulla órától érvényes listaárak: a 91-es ólmozatlan benzin 226,5 forint, 91-es keverék 229,5 forint, 95-ös ólmozatlan benzin 229,5 forint, 98-as ólmozatlan benzin 238,5 forint. Az egyes Mol-töltőállomásoknál, illetve más társaságok kútjainál ettől eltérő árak is lehetnek.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.