close
A Sibur TVK BorsodChem fúziót akar
Egyéb - Olaj

A Sibur TVK BorsodChem fúziót akar

Irina Gan, a Gazprom szóvivoje a Bloombergnek nyilatkozva elmondta, hogy az orosz gázipari óriás által kontrollált Sibur a TVK és a BorsodChem fúzióját szorgalmazza – jelentette a Portfolio. A Sibur 25 százalékos pakettel rendelkezik a BorsodChemben, mely csomag jelenleg a CIB-nél parkol. A TVK-ban szintén közvetett tulajdonlással bír a Sibur. Gan elmondása szerint tárgyalásokat folytatnak a MOL-lal a TVK és a BC menedzsmentje közötti, gazdaságilag racionális együttmuködés kialakítására.

Fentiekkel kapcsolatban érdemes figyelembe venni – emlékeztet a Portfolio -, hogy a MOL közvetlenül és opciókon keresztül 47 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik a TVK-ban és megvannak a saját vegyipari elképzelései. A MOL feltehetően nem fog rajongani a Gazprom szóvivő által vázolt ötletért.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.