close
Régi – új elnök a MEKSZ élén
Áram - Egyéb - Gáz

Régi – új elnök a MEKSZ élén

Nyitni szeretne a kisvállalatok felé a Magyar Energiakereskedők Szövetsége. A szervezet február végi éves közgyűlésén többek között azt a döntést hozta, hogy kinyitja kapuit a kisvállalati tagok részére is, hiszen a cél, hogy egyre több tag integrálódhasson a szervezetbe – közölte Uzonyi Zoltán a MEKSZ elnöke. 
Emellett a közgyűlés megszavazta, hogy ezentúl pártoló tagként iparági beszállítócégek is lehetőséget kaphatnak a csatlakozáshoz. 

Ebben az évben az energia piaci szereplők számára az EU egységes belső energiapiac létrehozásához kapcsolódó földgáz-szabályozási feladatok magyarországi megvalósítása jelent majd kihívást, mondta Uzonyi Zoltán, hozzátéve, hogy szeretnék, ha a megújuló energia források támogatási rendszere a felhasználók és a kereskedők számára átláthatóbb, kiszámíthatóbb lenne.

A MEKSZ közgyűlése új elnökséget is választott a villamosenergia- és földgázpiaci kereskedőket tömörítő szervezet élére. Tagjai:

Villamos energia tagozat:
Hajdu Balázs
Hazlach András
Hiezl Tamás
Tóth András István

Földgáz tagozat:
Réti Attila
Soós Attila
Szalay Nagy János
Viktor László

Az újonnan felállt elnökség továbbra is bizalmat szavazott dr. Uzonyi Zoltánnak, így újabb egy évig képviseli a szervezetet elnökként.