close
Petykó Zoltán lett a MAVIR felügyelő bizottságának elnöke
Áram - Egyéb

Petykó Zoltán lett a MAVIR felügyelő bizottságának elnöke

A MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli RendszerirĂĄnyĂ­tĂł Zrt. felĂźgyelő bizottsĂĄgĂĄnak (fb) elnĂśkĂŠvĂŠ PetykĂł ZoltĂĄnt vĂĄlasztottĂĄk a testĂźlet 2012. januĂĄr 4-i ĂźlĂŠsĂŠn – kĂśzĂślte a MAVIR kommunikĂĄciĂłs osztĂĄlya csĂźtĂśrtĂśkĂśn.

Az fb Ăşj elnĂśke ezt megelőzően a tĂĄrsasĂĄg igazgatĂłsĂĄgĂĄnak tagja volt. KĂśzlemĂŠnyĂŠben a tĂĄrsasĂĄg emlĂŠkeztet arra, hogy az MVM Zrt. tulajdonĂĄban ĂĄllĂł MAVIR Zrt. 2011. december 19-ĂŠn megtartott kĂśzgyűlĂŠse Ăşj irĂĄnyĂ­tĂĄsi rendszert lĂŠptetett ĂŠletbe. Az EurĂłpai UniĂł Ăşgynevezett 3. EnergiacsomagjĂĄhoz igazodva – amely megkĂśveteli a rendszerirĂĄnyĂ­tĂł teljes levĂĄlasztĂĄsĂĄt a vertikĂĄlisan integrĂĄlt villamosenergia-ipari tĂĄrsasĂĄgrĂłl – ĂĄtalakul a MAVIR vĂĄllalatirĂĄnyĂ­tĂĄsi rendszere. Ennek keretĂŠben a MAVIR kĂśzgyűlĂŠse tĂśbbek kĂśzĂśtt dĂśntĂśtt a felĂźgyelő bizottsĂĄg ĂĄtalakĂ­tĂĄsĂĄrĂłl is. A kĂśzgyűlĂŠs hatĂĄrozatĂĄnak ĂŠrtelmĂŠben a MAVIR Zrt. felĂźgyelő bizottsĂĄgĂĄnak tagjai: BĂĄcs ZalĂĄn, Cseh TamĂĄs ZoltĂĄn, Csomai Kamilla, JuhĂĄsz Albin ĂŠs KĂĄroly Imre.

A MAVIR Zrt. felĂźgyelő bizottsĂĄga – a jogszabĂĄlyok ĂĄltal szĂĄmĂĄra biztosĂ­tott, a korĂĄbbiaknĂĄl szĂŠlesebb kĂśrű vĂĄllalatirĂĄnyĂ­tĂĄsi jogosĂ­tvĂĄnyok birtokĂĄban – felĂźgyeli az EU. 3. EnergiacsomagjĂĄban előĂ­rt szigorĂş szabĂĄlyok betartĂĄsĂĄt, biztosĂ­tva ezzel a tĂśbbsĂŠgi tulajdonos MVM Zrt. azon elvĂĄrĂĄsĂĄnak teljesĂźlĂŠsĂŠt, amely a rendszerirĂĄnyĂ­tĂĄs biztonsĂĄgĂĄnak fenntartĂĄsĂĄt ĂŠs ugyanakkor a fĂźggetlensĂŠgi szabĂĄlyok betartĂĄsĂĄt hangsĂşlyozza.PetykĂł ZoltĂĄn kĂśzgazdĂĄsz jelenleg a Nemzeti FejlesztĂŠsi ÜgynĂśksĂŠg elnĂśke. 2004-2008 kĂśzĂśtt a Budapesti Kereskedelmi ĂŠs Iparkamara elnĂśke ĂŠs egyben a Magyar Kereskedelmi ĂŠs Iparkamara alelnĂśke volt. 2008 Ăłta a Budapesti Kereskedelmi ĂŠs Iparkamara tiszteletbeli elnĂśke. KorĂĄbban a Ravill Kereskedelmi Rt. vezĂŠrigazgatĂłja volt, ezt kĂśvetően szĂĄmos magyarorszĂĄgi vĂĄllalatnĂĄl tĂśltĂśtt be felsővezetői pozĂ­ciĂłt. Egyebek kĂśzt a Phylaxia Pharma Rt. vezĂŠrigazgatĂł-helyettese, a BĂĄbolna MezőgazdasĂĄgi Rt. ĂŠs a Hungexpo Rt.elnĂśk-vezĂŠrigazgatĂłja volt.

Â