close
Norvégia: tengeri olajmezőket frissítenének a CO2-vel
Áram - Egyéb - Emisszió

Norvégia: tengeri olajmezőket frissítenének a CO2-vel

Az energiahatékonyság növelése és a széndioxid tárolási technológiák fejlesztése lehet a megoldása az ellátásbiztonság és a klímavédelmi célok összehangolásának – derült ki az unió energiaügyi biztosa, és a norvég energiaipari miniszter megbeszélésein.Andris Piebalgs, és a norvég energiaminiszter Thorhild Widvey Osloban áttekintették a széndioxid földalatti tárolására vonatkozó norvég fejlesztéseket, amelyek alapvető célja az északi tengeri olajmezők élettartamának meghosszabbítása. Ehhez azonban nagy mennyiségű CO2-ra van szükség, hogy kereskedelmi méretekben alkalmazható legyen a technológia, ezért a skandináv ország a nulla karbonkibocsátású technológiák fejlesztésében érdekelt.

Az unió energiaügyi biztosa és norvég partnere kölcsönösen biztosították egymást együttműködési szándékukról, az energiahatékonyság javítását illetően.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.