close
Nagydíjas a Mahalia rendszer
Áram - Egyéb

Nagydíjas a Mahalia rendszer

Az MVM Rt. 1995-ben meghirdetett, az alap és távközlési hálózat gyors, pontos és naprakész adatbázisának felépítését célzó Mahalia programja Industruia Nagydíjat kapott – tájékoztatta az EnergiaInfot Müller Mighály, a társaság kommunikációs igazgatója. A csaknem hat éves munka eredményeként létrejött nyilvántartó rendszer naprakész műszaki információkat szolgáltat az országos villamos hálózatról, és az ahhoz kapcsolódó berendezésekről. A MAhalia rendszer célja, hogy a magyar villamosenergia-rendszer átfogó műszaki nyilvántartó rendszereként bekapcsolódjon azopkba a vállalatirányítási folyamatokba, amelyeknél a pontos, naprakész műszaki információ szükséges – magyarázza az MVM RT. kommunikációs igazgatója.

A MAHALIA rendszer a műszaki információkat az alap- és távközlési hálózati térbeli elhelyezkedésével együtt, térképi ábrázolással kiegészülve bocsátja a szakterületek rendelkezésére.

A rendszer alkalmazásával nemcsak a villamos hálózat üzemeltetése és fejlesztése válik hatékonyabbá, számos területen az költségcsökkentést is eredményez.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.