close
Nőtt a United Energy Trading nyeresége Csehországban
Egyéb - Megújuló

Nőtt a United Energy Trading nyeresége Csehországban

Tavaly (2010) 312 milliĂł eurĂłra nĂśvelte bevĂŠteleit a United Energy
Trading (UET) tĂĄrsasĂĄg, amely egyike a fontos csehorszĂĄgi ĂŠs szlovĂĄkiai
alternatív energiaszállítóknak. Éves szinten a bevétel 80 százalékkal
emelkedett. Ugyanilyen mértékben nőtt az adózott nyereség is, amely
tavaly 11,12 milliĂł eurĂłt tett ki.

“BĂĄr a konkurencia egyre nagyobb, tavaly sikerĂźlt a korĂĄbbi szinten megtartanunk a villanyĂĄram eladĂĄst ĂŠs nĂśveltĂźk a fĂśldgĂĄzeladĂĄst” – nyilatkozta ĂşjsĂĄgĂ­rĂłknak kedden PrĂĄgĂĄban Frantisek Cupr, az UET tĂĄrsasĂĄg vezĂŠrigazgatĂłja. Elmondta: a csehorszĂĄgi ĂŠs a szlovĂĄkiai Ăźgyfeleinek az UET tavaly Ăśsszesen 1,5 terrawattĂłra ĂĄramot ĂŠs 1,7 terrawattĂłra fĂśldgĂĄzt szĂĄllĂ­tott.

Az idei – szerződĂŠsek ĂĄltal alĂĄtĂĄmasztott tervĂźnk – hogy nĂśveljĂźk az ĂĄram ĂŠs a fĂśldgĂĄz eladĂĄsĂĄt is. “Az ĂĄrambĂłl tĂśbb mint 1,6 terawattĂłra, a fĂśldgĂĄzbĂłl pedig 1,8 terrawatĂłrĂĄt szeretnĂŠnk eladni” – pontosĂ­totta az adatokat Cupr. A cĂŠg vezetĂŠse arra szĂĄmĂ­t, hogy az idei ĂŠv gazdasĂĄgi eredmĂŠnyei hasonlĂłak lesznek a tavalyiakhoz, vagy mĂŠrsĂŠkelten jobbak lesznek.

Az UET legnagyobb Ăźgyfelei kĂśzĂŠ a pozsonyi Kempinski szĂĄllĂł, a SES Tlmace gĂŠpipari cĂŠg, a Heineken ĂŠs a Steiger sĂśrgyĂĄrak tartoznak. A cĂŠg CsehorszĂĄgban mĂĄr hĂĄztartĂĄsoknak is szĂĄllĂ­t ĂĄramot. Ezt a tevĂŠkenysĂŠgĂŠt az idĂŠn SzlovĂĄkiĂĄban is bevezeti.

A United Energy Trading a prágai Energeticky a Prumyslovy Holding (EPH) része. Az EPH az idén elsősorban Lengyelországban szeretne terjeszkedni és új piacokat szerezni.