close
A MAVIR ZRt. felkészült magyarország villamos energia ellátásának biztosítására
Friss

A MAVIR ZRt. felkészült magyarország villamos energia ellátásának biztosítására

A MAVIR ZRt. a magyar gazdaság működőképessége szempontjából stratégiai fontosságú vállalat, hiszen villamos energia rendszerirányítóként Társaságunk garantálja Magyarország villamos energia ellátásbiztonságát, felügyeli és működteti a kritikus infrastruktúrának számító nagyfeszültségű villamos energia átviteli hálózatot, valamint összehangolja a magyar villamosenergia-rendszer működését a szomszédos hálózatokkal – írja a cég közleményében.

Tudatában hazánk és állampolgárai iránti felelősségünknek, a MAVIR ZRt. menedzsmentje a megfelelő vezetői döntések és szakmai intézkedések meghozatalával biztosítja, hogy az új koronavírus okozta, világméretűvé váló pandémiás helyzetben is zavartalan legyen Magyarország villamos energia ellátása.

Társaságunk pandémiás intézkedési tervvel készült fel a MAVIR ZRt. üzletmenet folytonosságának biztosítására, az üzemszerű működésünkben esetlegesen bekövetkező nehézségek hatékony, biztonságos és szakszerű kezelésére.

„Elsődleges és legfőbb célunk az, hogy megvédjük munkatársainkat a vírus okozta megfertőződéstől, különös tekintettel a vezénylőben, a távvezetéki munkálatokon és alállomásokon szolgálatot teljesítő, speciális szakértelemmel rendelkező kulcsmunkatársakra.” – hangsúlyozta Biczók András, a MAVIR ZRt. vezérigazgatója.

A naponta ülésező és azon kívül is 7/24 órában elérhető Pandémia Bizottság folyamatosan monitorozza a hazai és nemzetközi járványügyi helyzetet és a MAVIR ZRt. működésére nézve iparág specifikus biztonsági intézkedéseket rendel el és léptet életbe. 

Más rendszerirányítókhoz hasonlóan a MAVIR ZRt. is rendelkezik tartalék telephelyekkel, amely a legrosszabb forgatókönyvek életbe lépése esetén ki tudják váltani a jelenleg biztonságosan és zavartalanul működő elsődleges operatív irányító központ működését. 

Biczók András elmondta, hogy „A fokozott biztonsági intézkedésekkel egy olyan lehetséges vészhelyzetre is fel vagyunk készülve, amely azt feltételezi, hogy a központi vezénylőben rendszerirányítási feladatot teljesítő kollégáink a külvilágtól izoláltan, önellátás mellett tudják végezni munkájukat, akár heteken keresztül is.” – nyilatkozta a vezérigazgató. „Kulcsmunkatársaink számára egy lehetséges bentlakásos működéshez szükséges összes eszközt, úgymint pihenéshez szánt fekvőhelyeket és takarókat, megfelelő minőségű és mennyiségű ivóvíz és élelmiszerkészleteket, valamint gyógyszerkészleteket biztosítunk.” 

„Bízunk benne, hogy hazánkban a járvány terjedése ellen meghozott kormányzati intézkedések és a társadalmunkat megtestesítő állampolgárok egyéni szinten felelős, szabálykövető, adott esetben önkorlátozó viselkedése hatékony módon tudja majd megakadályozni, hogy gócpontok alakuljanak ki az országban. Mi a MAVIR-ban számtalan kommunikációs csatornán és eszközön keresztül folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a központi és vidéki telephelyeken, valamint az otthoni munkavégzésben dolgozó munkavállalóinkkal és rendszeresen tájékoztatjuk őket nemcsak az Operatív Törzs iránymutatásai alapján meghozott újabb és újabb intézkedésekről és iránymutatásokról, hanem a felelős állampolgári magatartás szerint elvárható higiéniás és biztonsági szabályok betartásának fontosságáról is.” – hangsúlyozta a vezérigazgató.