close
Lengyelországban vásárol az UES
Áram - Egyéb

Lengyelországban vásárol az UES

Miután a lengyel államkincstár előzetesen megállapodott az orosz UES villamosenergia-iapri óriásvállalattal a Elektrownia
Patnow-Adamow-Konin (PAK) 50 százalékos részvénycsomagjának eladásáról, a szervezet felszólította az orosz pertnert, nyilatkozzon az Elektrimmel kapcsolatos terveiről, amely 39 százalékban tulajdonos a PAK-ban.A Platts beszámolója emlékeztet, hogy a PAK privatizációval egyidőben a hírek szerint az UES résztvevője egy konzorciumnak, amely a válságban vergődő Elektrimben történő részesedésszerzésre szerveződött. Ugyanakkor Ewa Bojar, az Elektrim szóvivője úgy nyilatkozott, nem kaptak ajánlatot az UES-hez kötődő konzorciumtól és nem tervezik, hogy tárgyalásokat folytassanak bármilyen eladásról. A befektető csapat vezetője ezt azzal magyarázta, hogy nem közvetlenül az Elektrimnek tettek ajánlatot.

Az UES-nél meglepetéssel tapasztalják, hogy befektetési szándékaik politikai vitát váltanak ki, és ismételten felmelegítik a félelmet az orosz energiaipartól való túlzott függőség miatt.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.