close
Légkondi helyett, különleges vakolat
Egyéb - Hír - Világ - Hír

Légkondi helyett, különleges vakolat

Speciális tulajdonságokkal rendelkező terméket dob piacra szeptemberben a Lasselsberger-Knauf. A cég legújabb fejlesztése egy olyan halmazállapot-váltó vakolat, amelynek segítségével kánikulák idején, egyéb eszközök használata nélkül is alacsonyan lehet tartani az épületek belső hőmérsékletét – derül ki a cég kzleményéből. 

A hatalmas hőelnyelő képességű Thermo °Comfort különleges tulajdonságait kísérletek és hitelesített mérési eredmények igazolják – olvasható a sajtóanyagban. Valamennyi műszaki tesztnek megfelelt, és valamennyi szükséges engedélyt megkapta a Lasselsberger-Knauf Kft. (LB-Knauf) legújabb fejlesztése, amellyel jelentősen csökkenthető az épületek hőingadozása és energiafelhasználása. A Thermo °Comfort néven forgalomba kerülő fázisváltó vakolat mikrokapszulákba zárt adalékanyaga óriási mennyiségű hőenergiát képes elnyelni, miközben szerkezetében a jég olvadásához hasonló jelenség játszódik l – áll a cég közleményében.  

A halmazállapot változása, vagyis az eredetileg szilárd adalékanyag folyékonnyá válása hőt von el környezetéből, így a helyiség hőmérséklete addig nem emelkedik egy előre meghatározott szint fölé, amíg a folyamat véget nem ér. A vakolat egy centiméteres vastagság mellet négyzetméterenként 60-70 Wh hőenergia tárolására képes. Az éjszakai órákban, amikor a levegő ismét visszahűl, egyszerű szellőztetéssel állítható vissza az adalékanyag szilárd halmazállapota.