close
Labdából erőmű egy amerikai start-uptól
Egyéb - Megújuló

Labdából erőmű egy amerikai start-uptól

Egy különleges energiatermelő, és világító labdával és egy ugrálókötéllel lépett piacra egyelőre az Uncharted Play nevű, amerikai start-up, amely a napokban 7 millió dollár friss tőkéhez jutott.

Az Uncharted Play a tiszta energia technológiákat és a játékokat ötvözi termékeiben. A 7 millió dollárs tőkeinjekciót Jessica O. Matthews cége működésének fejlesztésére, a csapa bővítésére kívánja fordítani. Ő az első fekete nő, aki 1 millió dollárnál nagyobb kockázati tőkét tudott cégébe vonzani. A befektetők között van a volt NBA legenda Magic Johnson is.

Az Uncharted Play különleges labdája, a játékszer forgási energiáját alakítja árammá, amellyel azután világítani képes. Egy órányi játék, három órára tölti fel az eszközt. A második termék, amit fejlesztettek a Pulse névre keresztelt, ülönleges ugrálókötél, ami ugyancsak a mozgási energiát hasznosítja. Az IUncharted Play fejlesztései microgenerátorok, amelyek bármibe integrálhatók, ami mozog. A cég célja, a kinetikus energia minél nagyobb mértékű fel- és kihasználása az élet legkülönbözőb területein, és ahol csak lehet kiváltani vele a hagyományos energiaforrásokat.