close
Közgyűlést tartott a Magyar Energiakereskedők Szövetsége
Áram - Egyéb - Gáz

Közgyűlést tartott a Magyar Energiakereskedők Szövetsége

A Magyar Energiakereskedők Szövetsége (MEKSZ) 2013. május 24-én tartotta éves rendes közgyűlését, amelyen a 2012-es költségvetési év lezárásán túl elfogadta a 2012-es év jelentését és beszámolóját.

Turai József levezető elnök beszámolt a 2012-es évben történt aktív munkáról. Ennek alapja a három éve tartó átalakulási folyamat, melynek keretében tavaly létrejött három munkabizottság. Az áram-, gáz-, és jogi bizottság egymással szorosan együttműködve hatékony háttérmunkát végzett. Az összágazati szakmai konferencia megszervezése mellett a MEKSZ az elmúlt évben nagy szerepet vállalt az elemzések és a háttéranyagok elkészítésében.

Turai József hangsúlyozta, a MEKSZ az elmúlt évben számos értékteremtő szolgáltatást tudott nyújtani a tagjainak. Összeszedett, szintetizált információkat, adatokat szolgáltatott, az ágazatokat érintő projektekben rendszeresen részt vett. A szövetség szerepet vállalt szakmai kiadványok, cikkek, könyvek elkészítésében, illetve támogatásában is.  A szövetség egyre sikeresebben látja el a szakmai érdekképviseletet, a cél, hogy a jövőben ez még aktívabb formában nyilvánuljon meg.

Ezt követően az alapszabály módosítására beterjesztett indítványt a közgyűlés egyhangúlag elfogadta.

A 2013-as év költségvetésével kapcsolatban érkezett javaslatok megvitatása után a tagság egy tartózkodással elfogadta a költségvetés alapverzióját.

A közgyűlés megválasztotta az új elnökségi tagokat. A szavazás alapján az új elnökség tagjai: Hajdú Balázs (CEZ Magyarország), Dr. Uzonyi Zoltán (E.ON Energiaszolgáltató), Lehőcz Balázs Gábor (JAS), Hiezl Tamás (MÁSZ), Pillár Éva (GDF-SUEZ), Viktor László (E.ON Földgáz), Soós Attila (Magyar Telekom), Réti Attila (Főgáz).