close
Hét százalékkal nőtt a Mol Románia bevétele
Egyéb - Olaj

Hét százalékkal nőtt a Mol Románia bevétele

Hét százalékkal növelte tavaly bevételét a Mol Románia, amely 503 ezer tonna üzemanyagot és kenőanyagot értékesített – közölte kedden a cég.

A közlemény szerint a növekedés a kúthálózat bővítésének köszönhető. A magyar olajvállalat romániai leányvállalata leginkább gázolajat értékesített, amelyből 365 ezer tonnát adott el, ami 8 százalékos növekedésnek felel meg az előző évihez képest. Benzinből 133 ezer tonnát értékesítettek, ami 6 százalékos bővülésnek felel meg a 2012-es évhez képest. A tavalyi negyedik negyedévben szintén hét százalékkal bővült a Mol Románia árbevétele a 2012-es év hasonló időszakához viszonyítva. A vizsgált időszakban összesen 130 ezer tonna üzemanyagot értékesítettek.

A Mol Romániának 147 töltőállomásból álló kúthálózata van, amely az idén várhatóan több mint 150-re bővül. Daradics Kinga, a Mol Románia ügyvezető igazgatója kedden egy bukaresti konferencián emlékeztetett, hogy 2015-ig 15 százalékra akarják növelni piaci részesedésüket, ezért bővítik kúthálózatukat. Hozzátette: az elmúlt két évben többet fektettek be, mint amekkora nyereségük volt, és ez a tendencia a jövőben is megmarad – idézte a Mediafax hírügynökség az ügyvezető igazgatót.