close
Három új CO2 tárolási projektet indított nemrég az E.ON Energie
Áram - Egyéb

Három új CO2 tárolási projektet indított nemrég az E.ON Energie

HĂĄrom erőművĂŠben – egy kanadai, ĂŠs kĂŠt nĂŠmetorszĂĄgi helyszĂ­nen – is szĂŠndioxid tĂĄrolĂĄsi kutatĂĄsi programot indĂ­tott partnereivel az E.ON Energie. Az E.ON tervei szerint 2030-ra az 1990-es szĂŠndioxid kibocsĂĄtĂĄs felĂŠre csĂśkkentenĂŠk az erőművek lĂŠgszennyezĂŠsĂŠt.

A kanadai Heydn-ben a Cansolv Technologies Inc.-el műkĂśdnek egyĂźtt, a meglĂŠvő szĂŠnerőművi technolĂłgia „megtisztĂ­tĂĄsĂĄban”. A wilhelmshaven-i erőműben tervezett kutatĂĄs-fejlesztĂŠsi projekt kivitelezĂŠsĂŠben az amerikai Flour Corporation lesz a partnerĂźk, a japĂĄn Mitsubishivel pedig egy mĂĄsik nĂŠmetorszĂĄgi hőerőmű korszerűsĂ­tĂŠsĂŠn fognak egyĂźtt dolgozni.

A hĂĄrom Ăşj tisztaszĂŠn-technolĂłgiai kĂ­sĂŠrleti program mellett nĂŠgy mĂĄsik, az Alstom-mal, a Hitachi-val, a Siemens-el ĂŠs a TNO-val kĂśzĂśs kutatĂĄsi projektben is ĂŠrdekelt az E.ON. Valamennyi helyszĂ­nen ugyanaz a cĂŠl, a szĂŠndioxid fĂśldalatti tĂĄrolĂĄsĂĄnak megoldĂĄsait tĂśkĂŠletesĂ­teni. Az E.ON azĂŠrt vĂĄlasztott kĂźlĂśn-kĂźlĂśn egyĂźttműkĂśdő partnereket, hogy ĂśsszehasonlĂ­thatĂłak legyenek a kĂźlĂśnbĂśző technolĂłgiai megoldĂĄsok, ĂŠs Ă­gy kivĂĄlaszthassĂĄk a leginkĂĄbb megfelelő eljĂĄrĂĄst a szĂŠnbĂĄzisĂş ĂĄramtermelĂŠs megtisztĂ­tĂĄsĂĄra.