close
Felsmann Balázs vezeti az energiakereskedők szövetségét
Áram - Egyéb - Gáz

Felsmann Balázs vezeti az energiakereskedők szövetségét

A Magyar Energiakereskedők Szövetsége (MEKSZ) Felsmann Balázst, a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont főmunkatársát választotta meg a földgáz- és villamos energia szektor kereskedelmi vállalatait tömörítő szakmai szövetség elnökéül.

A szervezet pénteki tájékoztatása szerint a MEKSZ 31 tagvállalata a hazai energiakereskedelemben részt vevő cégek meghatározó többségét képviseli, a szervezet a hazai földgázpiaci szereplők 70 százalékát, a villamos energia piac szereplőinek 85 százalékát tömöríti. A közlemény idézi Felsmann Balázst, aki szerint a kereskedők közötti verseny javítja a hatékonyságot és a szolgáltatások színvonalát, ezáltal segíti a hazai vállalkozások versenyképességének javítását.

A MEKSZ fontos célja meggyőzni a szektor szereplőit arról, hogy a hatékonyan működő piac a tartós versenyképesség és a hosszú távon legkedvezőbb energiaárak záloga. A szervezet a jövőben is arra törekszik, hogy megalapozott, az iparág döntő hányadának véleményét képviselő szakmai javaslataival segítse elő a hatékony, versenyző energiakereskedelmi piacok további fejlődését – közölte az új elnök.

Felsmann Balázs a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont (REKK) főmunkatársa, aki ezzel együtt látja majd el a MEKSZ vezetésével kapcsolatos feladatokat.

A közleményben kiemelték: az új elnök 2006-2008 között a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium infrastruktúráért felelős szakállamtitkáraként irányító szerepet töltött be a 2008-tól megvalósult teljes piacnyitás szakpolitikai hátterének kidolgozásában, az áram- és gázkereskedelem jelenlegi szabályozási rendszerét meghatározó új villamos energia és földgáztörvény, valamint a kapcsolódó jogszabályok előkészítésében.