close
Felfüggesztik az EMFESZ engedélyét
Egyéb - Gáz

Felfüggesztik az EMFESZ engedélyét

Átmenetileg felfĂźggeszti a tĂśbb mint 350 ezer fogyasztĂłt ellĂĄtĂł gĂĄzszolgĂĄltatĂł EMFESZ Kft. engedĂŠlyĂŠt a Magyar Energia Hivatal (MEH) – ĂŠrtesĂźlt a Magyar Nemzet. A fogyasztĂłik emiatt vĂĄrhatĂłan drĂĄgĂĄbban kapjĂĄk majd a gĂĄzt. Átlagosan 8 szĂĄzalĂŠkkal emelkedik szĂĄmukra, a kĂśvetkező hĂĄrom hĂłnapra, a felfĂźggesztĂŠs idejĂŠre a gĂĄz ĂĄra. Nemcsak hĂĄztartĂĄsi fogyasztĂłkrĂłl, kis- ĂŠs kĂśzepes vĂĄllalkozĂĄsokrĂłl, tĂĄvfĹątőmĹąvekről, ĂŠs ĂśnkormĂĄnyzatokrĂłl van szĂł.

A napilap szerdai száma szerint január 12-től kilencven napon át nem fogja tudni ellátni ügyfeleit a cég, ugyanis erre az időszakra függeszti fel a kereskedelmi engedélyét a MEH.

A cikk emlékeztetett arra: a társaság fogyasztói nem maradnak gáz nélkül, az energia hivatalnak ugyanis ilyen esetekben ki kell jelölnie egy vagy több szolgáltatót az érintettek szünet nélküli kiszolgálására. A lakossági fogyasztóknál az új ár nem lehetne magasabb az egyetemes ellátásban használatosnál, mivel azonban az EMFESZ ennél átlagosan nyolc százalékkal olcsóbban kínált fűtőanyagot, a gáz drágulására számíthat 300 ezer háztartás, hatezer kis- és közepes vállalat, 300 önkormányzat és 1100 intézmény.