close
Energiatakarékos irodaházat építtet a Skanska
Egyéb - Megújuló

Energiatakarékos irodaházat építtet a Skanska

Új irodahĂĄzat ĂŠpĂ­t a svĂŠd Skanska Budapest XIII. kerĂźletĂŠben, a KassĂĄk Lajos ĂŠs a LőportĂĄr utca sarkĂĄn, 32,5 milliĂł eurĂłs beruhĂĄzĂĄssal. Az ĂŠpĂźlet – a tervei alapjĂĄn – elnyerte a LEED PlatĂ­nium minősĂ­tĂŠst, amely azt jelenti, hogy a magyar előĂ­rĂĄsokhoz kĂŠpest 30 szĂĄzalĂŠkkal kevesebb energiĂĄt hasznĂĄl – mondta Andreas LindelĂśf, a Skanska Property Hungary Ăźgyvezető igazgatĂłja az Ăşj irodahĂĄz alapkőletĂŠtelekor szerdĂĄn, a helyszĂ­nen.

A versenytĂĄrsaihoz kĂŠpest előnyt ĂŠlvez a Skanska ingatlanfejlesztő, mivel sajĂĄt forrĂĄsbĂłl tud fejleszteni – tette hozzĂĄ az Ăźgyvezető igazgatĂł.A jĂśvő ĂŠv mĂĄsodik felĂŠre elkĂŠszĂźlő, 17.800 nĂŠgyzetmĂŠter bĂŠrelhető terĂźlettel rendelkező ĂŠpĂźletre mĂŠg nem Ă­rtak alĂĄ bĂŠrleti szerződĂŠst, de a nemzetkĂśzi cĂŠgek ĂŠrdeklődĂŠsĂŠből Andreas LindelĂśf arra kĂśvetkeztetett, hogy az ĂŠv vĂŠgĂŠre – előbĂŠrlettel – megtelik az irodahĂĄz.

A 7 szintes, ĂŠs hĂĄrom szintes mĂŠlygarĂĄzzsal rendelkező ĂŠpĂźlet a WC-k ĂśblĂ­tĂŠsĂŠre a szĂźrke – egyszer mĂĄr a mosdĂłkban hasznĂĄlt – vizet hasznĂĄlja, Ă­gy 60 szĂĄzalĂŠkkal kevesebb ivĂłvizet fogyaszt. A meleg vizet napkollektorral ĂĄllĂ­tjĂĄk elő, mĂ­g a hűtőrendszer geotermikus. A hĂĄz tetejĂŠn zĂślddel beĂźltetett terasz kap helyet. Az ĂŠpĂźlet tervezője a svĂŠd White Arkitekter AB, ĂŠs a magyar Dpi Design Kft. A kivitelezője pedig a Narva Kft.

Â