close
Egymilliárd eurót fektet be a Siemens Németországban
Atom - Egyéb - Megújuló

Egymilliárd eurót fektet be a Siemens Németországban

A Siemens konszern az elkĂśvetkező hĂĄrom ĂŠvben Ăśsszesen egymilliĂĄrd eurĂłt fektet be tĂśbb lĂŠtesĂ­tmĂŠnybe, 4 ezer munkahelyet lĂŠtesĂ­t OroszorszĂĄgban – jelentette be Peter LĂśscher vezĂŠrigazgatĂł Vlagyimir Putyin miniszterelnĂśkkel folytatott megbeszĂŠlĂŠsĂŠt kĂśvetően.

“Teljes gyĂĄrtĂĄsi vertikumot telepĂ­tĂźnk az orszĂĄgba” – monda Peter LĂśscher, ami “nagy lĂśkĂŠst ad majd az egĂŠsz orosz gazdasĂĄgnak”.A befektetĂŠsei oroszlĂĄnrĂŠszĂŠt, 700 milliĂł eurĂłt energiaipari gĂŠpgyĂĄrtĂĄsi beruhĂĄzĂĄsok veszik majd fel, pĂŠldĂĄul gĂĄzturbinĂĄk ĂŠs szĂŠlerőmű rotorszĂĄrnyak gyĂĄrtĂĄsa. A rotorszĂĄrny gyĂĄrtĂł beruhĂĄzĂĄs olyan ĂĄttĂśrĂŠst jelent LĂśscher elmondĂĄsa szerint, amellyel “ĂşttĂśrő szerepet vĂĄllal fel a Siemens ĂŠs piacvezetői rangra kĂ­vĂĄn szert tenni”. A Siemens vasĂşt-technolĂłgiai beruhĂĄzĂĄst is tervez OroszorszĂĄgban azon tĂşl, hogy mĂĄr ĂŠpĂ­t az ICE technolĂłgiĂĄn alapulĂł nagysebessĂŠgű szerelvĂŠnyeket az orosz vasutaknak.

Az orosz ĂĄllami Rosatom atomenergetikai vĂĄllalattal is folytat tĂĄrgyalĂĄsokat a Siemens lehetsĂŠges projektekről, rĂŠszletekről azonban a vezĂŠrigazgatĂł nem szĂĄmolt be. A Rosatom konszernnel tervezett egyĂźttműkĂśdĂŠs meghiĂşsult a Siemens kiszĂĄllĂĄsĂĄval az atomenergetikĂĄbĂłl. “ÜdvĂśzĂśljĂźk az orosz kormĂĄny privatizĂĄlĂĄsi elkĂŠpzelĂŠseit, de abban egyelőre nem kĂ­vĂĄnunk rĂŠszt venni” – mondta a Siemens oroszorszĂĄgi igazgatĂłja Dietrich MĂśller. A Siemens 2010-ben 1,2 milliĂĄrd eurĂł forgalmat bonyolĂ­tott OroszorszĂĄgban ĂŠs 2,6 milliĂĄrd eurĂł megrendelĂŠs ĂĄllomĂĄnyra tett szert.

Â