close
Bulgáriában vesz erőműveket a RAO UES
Áram - Egyéb

Bulgáriában vesz erőműveket a RAO UES

Az orosz villamos művek, a RAO UES vásárolhat meg két hőerőművet Bulgáriában – derül ki hírügynökségi jelentésekből, miután korábban még úgy tűnt a bolgár vagyonügynökség a hőerőművi privatizációt sikertelenül lezárja. Az orosz társaság valamivel több, mint egymilliárd eurót ajánlott a russei és a várnai erőművekért.A bulgária állami vagyonügynökség közlése szerint az orosz állami villamos művek, a RAO UES vásárolhatja meg a Várna, illetve Russe városok melletti hőerőműveket, 448, illetve 230 millió eurós befektetéssel.

Az orosz cég ajánlotta a legmagasabb vételárat, megelőzve a cseh CEZ-t, és az olasz Enel-t a nemzetközi tenderen – derül ki a vagyonügynökség közleményéből. A szerződést egy hónapon belül megkötik az orosz vásárlóval.

Az ügynökség ismét megerősítette, hogy a harmadik áruba bocsátott erőműtársaság, a Bodov Dol-I pályázatán nem hirdetnek győztest, mert a legjobb ajánlat is messze elmarad a várakozásaiktól.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.