close
Az időjárás ismét gondokat okoz az áramellátásban Szabolcsban
Áram - Egyéb

Az időjárás ismét gondokat okoz az áramellátásban Szabolcsban

A vihar ismét gondokat okoz az áramellátásban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, jelenleg is dolgoznak a hibák kijavításán – közölte honlapján az E.ON Zrt. pénteken. A térségi védelmi bizottság tájékoztatása szerint tizenhat település 11 420 fogyasztói helyén akadozik a szolgáltatás.

A meghibásodások fő oka, hogy a nagy erejű szél ismét fákat döntött a vezetékekre, illetve az elmúlt napokban az ingoványos talajba állított oszlopokat több helyen is megdöntötte – olvasható a www.eon-hungaria.com oldalon. Délelőtt ismét áram nélkül maradt Demecser, Kemecse és Beszterec jó része. Emellett Nagyhalász-Homoktanyáról, Kótajból, Nyíregyháza-Nyírszőlősről, Nyíregyháza-Nagyszállásról, Nyíregyháza-Felsősimáról, Nagykállóból és Nyírturáról is áramszünetet jeleztek. Az elmúlt hétvégén a Dunántúlról átvezényelt szerelők és eszközök – készülve az újabb viharra – a térségben maradtak, így a szolgáltató azonnal nagy erőkkel tud reagálni bármilyen üzemzavarra – írta közleményében az E.ON.

A tájékoztatás szerint “az elektromos hálózat végleges és tartós helyreállítását csak az időjárási körülmények rendeződése, a talajviszonyok javulása után tudják megkezdeni”, a társaság addig is ügyfelei megértését kéri “az esetlegesen előforduló rövidebb áramkimaradásokért”. A térségi védelmi bizottság vezetői péntek délelőtt tartott sajtótájékoztatójukon elmondták: tizenhat településen 11 420 fogyasztói helyen akadozik az áramellátás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol a viharos erejű széllökések okoznak üzemzavart a középfeszültségű vezetékhálózaton.

Az újabb üzemzavar ugyanazokat a körzeteket érinti, amelyekben egy hete is jelentős áramkiesést okozott az időjárás, így a kemecsei, nyírbátori, ibrányi, nyíregyházi és a nagykállói, valamint kis részben a kisvárdai járás településeit. Az E.ON és az Ökumenikus Szeretetszolgálat mellett a katasztrófavédelem is aggregátorokkal segíti az áram nélkül maradt településeket és önkormányzatokat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében