close
Áramárverés: 800 ezer megawattóra a kalapács alatt
Áram - Blog - Egyéb

Áramárverés: 800 ezer megawattóra a kalapács alatt

Összesen 766 ezer megawattóra áram értékesítését tervezi az MVM Partner Zrt. az áramtőzsdén a negyedik negyedévben – közölte az MVM csoport kereskedőcége a honlapján.

Az áramárverés 2013. szeptember 4-én lesz, az árverés lebonyolítása a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által jóváhagyott szabályzat alapján a Powerforum árverési felületén keresztül történik.

Az MVM Partner ZRt. az árverésen október 1. és december 31. között havi és rövidebb időszakra szóló termékeket hirdet meg. Az MVM Csoporthoz tartozó MAVIR 2007 májusában hozta létre az áramtőzsde megalapítására és üzemeltetésére a HUPX Zrt.-t. A HUPX Zrt. 700 millió forint árbevételt és nulla körüli eredményt ért el tavaly. Idén a fejlesztések miatt szintén hasonló eredményre számítanak.

A HUPX másnapi aukciós piaca 2010 júliusában kezdte el működését, a hosszú távú fizikai szállítású termékekkel való kereskedésre 2011 júliusa óta van lehetőség. Tavaly szeptemberben indult a cseh-szlovák-magyar másnapi kereskedésű piacok összekapcsolása. A tőzsde azóta is lendületesen fejlődik.