close
Valamennyi lakossági fogyasztót a Főgáz látja el
Egyéb - Gáz

Valamennyi lakossági fogyasztót a Főgáz látja el

Beolvadással egyesült 2016. december 30-án a FŐGÁZ és a kizárólagos tulajdonában lévő ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató, a Társaság általános jogutódja a FŐGÁZ lett. Ezzel a lépéssel már valamennyi lakossági földgáz fogyasztót a FŐGÁZ egy cégként szolgál ki – tudatta közleményében az ENKSZ. 

Az ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató Zrt. jogutódja – a társaság egyedüli részvényese – a FŐGÁZ Zrt. lett. A FŐGÁZ 2015. szeptember 29-én vásárolta meg a társaság többségi részvénycsomagját a GDF International S.A.-tól, majd annak kizárólagos tulajdonosa lett – áll a társaság közleményében. 

A beolvadással tovább javult a lakossági földgázszolgáltatás hatékonysága és tovább erősödött a szolgáltatás minősége, hiszen a Győr-Moson-Sopron, Vas, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Csongrád, illetve Békés megye egyetemes szolgáltatásban ellátott mintegy 750 ezer gázfogyasztója is a FŐGÁZ-hoz került, amely ezzel már 3,4 millió ügyfél ellátásáról gondoskodik.

A fogyasztók a korábbiakkal egyezően továbbra is a megszokott helyeken és felületeken intézhetik ügyeiket, az egyedi ügyfél-azonosítók változatlanok maradtak. A fogyasztóknak a beolvadás során a csoportos beszedési felhatalmazásokkal (CSOB) kapcsolatban semmilyen teendőjük nem volt, mivel az egyesülést követően a CSOB-ok kedvezményezettje automatikusan a FŐGÁZ lett.