close
SUV modellek a Ford-nál
Áram - Egyéb - Megújuló

SUV modellek a Ford-nál

A magas üzemanyag árak miatt a Ford Motor Co. megkezdte a kisebb étvágyú, úgynevezett SUV modellek megvalósítását, s létrehozott egy önálló csapatot, a globális felmelegedéssel kapcsolatos megoldások fejlesztésére – derül ki az ABC News összefoglalójából.
Az amerikai autógyár elnöke, William Clay Ford Jr. a legutóbbi éves jelentésben kitért rá, hogy a földi átlaghőmérséklet növekedése közvetlen összefüggésben áll az autóiparral. Nem ez az első eset, hogy a Ford nyilvánosan elkötelezi magát a környezetvédelem mellett – emlékeztet az ABC -, tavaly tavasszal a cég közölte, hogy a következő öt évben 25 százalékkal kívánja növelni sportautóinak üzemanyag-hatékonyságát.
A SUV modellek (a képen) 13 mérföldet teljesítenek majd 1 gallon üzemanyaggal, vagyis 100 kilométeren “alig” fogyasztanak majd többet 17 liternél.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.