close
Játékban az energia az EFOTT-on is
Egyéb

Játékban az energia az EFOTT-on is

Nagy sikerrel debütált az MVM Csoport „Játékban az energia” aktivitása a soproni VOLT Fesztiválon, ezért az MVM az EFOTT Fesztiválra is elviszi Energia Bázisát. A nemzeti energetikai társaság célja, hogy bemutassa a főként egyetemista és főiskolás fiataloknak, hogy az energiatermelés komoly „erőfeszítést” igényel.

A soproni VOLT Fesztiválon a „Játékban az energia” alkalmazással több mint 1100 játékos közel 820 kilowattórányi energiát termelt, amivel akár 284 napon keresztül is porszívózhatnánk. Ezzel az egyedülálló mobilalkalmazással várja a játékos kedvű, energiatudatosságra nyitott fesztiválozókat az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Velencén július 14. és 19. között az EFOTT-on.

A játék lényege, az alkalmazás letöltése után a mobiltelefon mozgatásával kilowattórákat termelhetnek az aktivitásban résztvevők, az előállított mennyiség pedig értékes ajándékokra váltható be. A napi győztesek egy szelfit készíthetnek magukról a fesztivál nagyszínpadán az esti koncert előtt. A játékkal az MVM az energiatudatosság fontosságára kívánja felhívni a figyelmet, hiszen így a fiatalok saját kézből megtapasztalhatják, mennyire komoly erőfeszítést igényel akár csak néhány kWh előállítása is.