close
Green Plus az üzemanyagban
Áram - Egyéb

Green Plus az üzemanyagban

Környezetbarát égéskatalizátorral kezelt üzemanyagot értékesítő töltőállomást adtak át csütörtökön Győrött Bíró Péter, a Tiszta Levegőjű Bolygóért Alapítvány elnöke az átadást megelőző sajtótájékoztatón elmondta: a Green Plus elnevezésű adalékanyag csökkenti a károsanyag-kibocsátást, mindenekelőtt a füst mennyiségét. Mexikó városban 90 százalékos füstcsökkenést értek el, azáltal, hogy 860 autóbusz az adalékkal kevert üzemanyaggal közlekedik.

A Green Plus további kedvező tulajdonsága, hogy növeli a motor teljesítményét, stabilan 8-10 százalékkal csökkenti az üzemanyag fogyasztást és meghosszabbítja a járművek élettartalmát.

Az angol és amerikai gyártmányú terméket a Human Profil Kft. környezetvédelmi divíziója forgalmazza. A Green Plusz Magyarország ez évi forgalma várhatóan meghaladja a tavalyi 23 millió forintos nettó árbevételt – közölte az MTI érdeklődésére Bíró Péter.

Hozzáfűzte: eddig döntően cégek belső használatra vásárolták a terméket, a győri kútnál viszont bárki tankolhatja a környezetbarát üzemanyagot.

Az alapítványi elnök tájékoztatása szerint az adalék két-három forinttal emeli meg az üzemanyag árát a csütörtökön átadott üzemanyagtöltő állomáson, mivel az adalék forgalmazója és a benzinkút tulajdonosa is enged a haszonból. A bevezető ár néhány hónapig lesz érvényben. Támogatás nélkül az adalékkal kezelt benzin nettó 6,40 forinttal drágább, mint az adalék nélküli.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.