close
Folytatódnak az orosz-magyar tárgyalások a Surgutneftegas Mol részesedéséről...
Egyéb - Olaj

Folytatódnak az orosz-magyar tárgyalások a Surgutneftegas Mol részesedéséről

Az orosz ĂŠs a magyar kormĂĄnyfő kedden tĂĄrgyalt a Surgutneftegas(Szurgutnyeftyegaz) Mol-rĂŠszesedĂŠsĂŠnek a kĂŠrdĂŠsĂŠről, ĂŠs tovĂĄbbi megbeszĂŠlĂŠsekre kerĂźl sor – kĂśzĂślte az orosz kormĂĄnyfő sajtĂłtitkĂĄra. “A Mol-kĂŠrdĂŠsről tĂĄrgyaltak, a megbeszĂŠlĂŠsek folytatĂłdnak” – mondta Dmitrij Peszkov a Reutersnak Vlagyimir Putyin orosz ĂŠs OrbĂĄn Viktor magyar miniszterelnĂśk keddi moszkvai megbeszĂŠlĂŠsei utĂĄn.


Ugyanezt idĂŠzte a Dmitrij PeszkovtĂłl az orosz Interfax hĂ­rĂźgynĂśksĂŠg is.

Ezzel kapcsolatban a Vesztyi.Ru orosz hĂ­rportĂĄl emlĂŠkeztetett Vlagyimir Putyin mĂşlt hĂŠten pĂŠnteken tett kijelentĂŠsĂŠre. Az orosz kormĂĄnyfő a legnagyobb nĂŠmet vĂĄllalatok vezetőivel tartott talĂĄlkozĂłn akkor azt mondta, hogy “a legnagyobb kőolajtermelő magĂĄnvĂĄllalatunk, a Surgutneftegas megvette a magyar Mol 20 szĂĄzalĂŠkĂĄt. Mindent elkĂśvetnek, hogy kĂŠpviselőit kiszorĂ­tsĂĄk, ne engedjĂŠk be őket a tĂĄrsasĂĄg vezető testĂźleteibe, ĂŠs ez megszeg minden tĂśrvĂŠnyt ĂŠs szabĂĄlyt”.

A Surgutneftegas 2009 tavaszán vette meg az osztrák OMV-től a Mol 21,2 százalékos pakettjét 1,4 milliárd euróért, amit a Mol barátságtalan lépésnek tekintett.