close
Feltámasztja a Török Áramlatot a Gazprom?
Egyéb - Gáz

Feltámasztja a Török Áramlatot a Gazprom?

Az orosz Gazprom kész újrakezdeni a tárgyalásokat a Török Áramlat gázvezeték projektről – közölte hétfőn a cég képviselője, Szergej Kuprijanov a TASZSZ hírügynökséggel.

“A Gazprom mindig is nyitott volt a tárgyalásokra a Török Áramlatról” – jelentette ki a Gazprom képviselője a javuló orosz-török kapcsolatokra vonatkozóan feltett újságírói kérdésre.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn jelentette be, hogy a török elnök az orosz elnökhöz intézett üzenetében bocsánatot kért az orosz vadászgép tavaly novemberi lelövéséért.

Majdnem pontosan egy évvel ez előtt adtunk hírt róla, hogy a Gazprom leállította a tervezett Török Áramlathoz csatlakozó oroszországi vezetékrendszer, a Déli Folyosó bővítését, mert kételkedik abban, hogy “megtalálja a közös hangot” török partnerével – jelentette moszkvai sajtóértesülésekre hivatkozva az MTI tudósítója. Vajon számít-e, hogy az orosz gázóriás nem sokkal azután kezdett el kételkedni, hogy megszületett a mnegállapodás a Shell-el, az E.ON-nal és az OMW-vel, az Északi-Áramlat kapacitásának duplázásáról.