close
A Premier Oil-é az E.ON Északi-tengeri olaj és gázüzlete
Egyéb - Olaj

A Premier Oil-é az E.ON Északi-tengeri olaj és gázüzlete

A Premier Oil-nak adja el az Északi-tengeren, a brit partoknál lévő szénhidrogén kutatás termelési portfólióját az E.ON SE. Az E.ON több területen is érdekelt volt, ezek felülvizsgálatát még 2014-ben kezdte el, részben az olajárakkal, részben a társaság profiltisztítási programjának keretében.

Az Északi-tengeri kutatás-termelési portfolio sikeres értékesítése a a lezárása volt ennek a stratégiai felülvizsgálatnak – mondta a megállapodással kapcsoaltosan Michael Sen, az E.ON pénzügyi vezérigazgató-helyettese. Hozzátette, a megállapodás tovább erősíti a társaságcsoport pénzügyi pozícióját, és bővíti mozgásterét az újrapozícionáláshoz. Megjegyezte, hogy a sikeres értékesítés azt mutatja, az E.ON kutatás-termelési üzlete erős volt, komoly értéket teremtett, ami a piacon is jelentős értéket képvisel.

Az E.ON stratégiájának megfelelően szétválasztotta a hagyományos energiatermelést, és a megújuló forrásokkal, decentralizált etrmeléssel,, ügyfélfókuszú m,egoldűásokkal kapcsoaltos tevékenységét. Ezt megelőzően pedig jelentős mérétkben átalakítota szervezetét és portfólióját, a megváltozott piaci környezetnek és igényeknek megfelelően.