close
E.ON-Samsung együttműködés az energiatárolásban
Egyéb - Megújuló

E.ON-Samsung együttműködés az energiatárolásban

Együttműködési megállapodást írt alá a közelmúltban az E.ON SE és a Samsung SDI az energitárolás fejlesztéséről. A pertnerség fókuszában a rendszeregyensúly biztosítása és az ipari fogyasztók állnak.

A megújuló források iránti növekvő igények, és a decentralizált termelés felfutása az egész energiarendszerben nagyobb rugalmasságot tesz szükségessé.

A lithium-ion-os akkumulátorok a moduláris megoldások révén jól illeszkednek ezekhez az igényekhez, hatékonyak – mondta az E.ON illetékese a megállapodással össuzefüggésben. Meggyőződésünk, hogy a Samsung megfelelő partner egy alkalmas üzleti modell fejlesztésében, mint jelentős know-how-val rendelkező, piacvezető társaság az akkumulátortechnológiában – tette hozzá.

A Samsungnál a megállapodással összefüggésben fontosnak tarották hangsúlyozni, hogy az energiatárolási üzlet jelentős potenciált jelent a Smasung akkumulátoros technológiájának fejlesztésére. Az együttműködés első körben az Egyesült Álllamokra, Németországra, az Egyesült Királyságra, Csehországra terjed ki.