close
A PannErgy a PEGE tulajdonosa
Egyéb - Megújuló

A PannErgy a PEGE tulajdonosa

A PannErgy Nyrt. 750 millió forintért megvásárolja az ONP Holdings SE európai részvénytársaság 6,91 százalékos részesedését a PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt.-ben (PEGE), 100 százalékra növelve részesedését leányvállalatában – jelentette be a Pannergy szerdán.

A tájékoztatás szerint a felek 2016. augusztus 2-án kötötték meg a részvényadásvételi szerződést, a tranzakció két részletben teljesül, az első részlet keretében a részesedés kétharmadát veszi meg a Pannergy 2016. augusztus 3-ig, a második részlet zárására pedig 2017. április 30-ig kerül sor. A felek közötti szindikátusi szerződés az első részlet teljesítésével megszűnik.
A közleményben felidézték, hogy PannErgy Nyrt. 2009. november 9-én az ONP Holdings SE európai részvénytársasággal szindikátusi szerződést írt alá, amellyel összhangban a PEGE Zrt.-ben több fázisban tőkeemelésre került sor, melynek eredményeként az ONP részesedése a PEGE-ben 6,91 százalék lett.
Az ONP ezen tulajdoni hányad értékesítési szándékával kereste meg a PannErgy-t, ezért a PannErgy Igazgatótanácsa rendkívüli közgyűlést hívott össze, amelynek határozata szerint a PannErgy megvásárolja a részesedést azzal, hogy a vételár a 441,1 és 855,0 millió forint közötti sávba eshet.
A PannErgy részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papírok záróára szerdán 385 forint volt, 1,85 százalékkal magasabb a keddinél, az elmúlt évben a legmagasabb árfolyam 402, a legalacsonyabb 305 forint volt.