close
Ősztől emelkedik a távhő ára
Egyéb - Távhő

Ősztől emelkedik a távhő ára

A földgázárak alapján az erőművek által értékesített hő termelői ára 2001. július 1-jén átlagosan egy százalékkal nőtt. A távfűtés lakossági árának meghatározása önkormányzati hatáskör – jelentette a Népszava.
A távfűtés ára Budapesten várhatóan 15,2 százalékkal drágul szeptembertől annak az új díjmechanizmusnak az alapján, amelynek közgyűlési elfogadását támogatta hétfői kabinetértekezletén a főpolgármesteri hivatal vezetése. A fővárosi önkormányzat és a Főtáv Rt. közti új díjmechanizmusról csütörtökön, a szeptemberi áremelésről augusztus végén dönt a Fővárosi Közgyűlés.

A villamos energia fogyasztói ára ugyanakkor nem változik. A nagykereskedelmi árrés azonban három százalékkal csökken, miután a Magyar Energia Hivatal vizsgálata alapján a gazdasági miniszter a nagykereskedelmi árak mérsékléséről döntött.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.