close
Nőtt a Főgáz értékesítési pontjainak száma
Egyéb - Gáz

Nőtt a Főgáz értékesítési pontjainak száma

A fővárosban 123, vidéken 267 értékesítési ponttal bővült az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-hez tartozó Főgáz előrefizetős gázmérőinek feltöltő hálózata januártól – tájékoztatotta a társaság csütörtökön az MTI-t.

A közleményben emlékeztettek, hogy a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő társaság egyetemes szolgáltatása a lakosság számára áprilistól az ország teljes területén elérhető.
A Főgáz 2009-ben tette lehetővé az előrefizetős gázmérő használatát, amelynél a gázdíjak kifizetése a kártyás telefonokhoz hasonlóan a fogyasztást megelőzően történik. Előrefizetős mérőt elsősorban a szociálisan rászoruló védendő fogyasztók esetében szerel fel a szolgáltató, amivel lehetővé válik a földgázfelhasználás jobb tervezése és megelőzhető a gázdíj-tartozás növekedése.
Az ENKSZ szakmai irányítása alatt a Főgáz annak érdekében, hogy növelje ügyfelei elégedettségét és szolgáltatásának hatékonyságát, új értékesítési csatorna bevonásával bővítette feltöltőkártya-értékesítési helyeit – közölték.
A cég az ország számos pontján a Lapker Zrt.-hez tartozó üzlethálózat egységein keresztül is biztosítja az előrefizetős mérő feltöltésének lehetőségét. Az ügyfelek így sok, forgalmas helyen lévő újságárusnál, egyebek mellett a Relay és Inmedio üzletekben is feltölthetik kártyáikat.
A bővítés óta az új terminálok segítségével az előrefizetős mérővel rendelkező ügyfelek már több tízezer sikeres feltöltést hajtottak végre.
A Főgáznál jelenleg országszerte több ezer felhasználó rendelkezik előrefizetős gázmérővel, akik korábban kizárólag a vállalat ügyfélszolgálati irodáiban tölthették fel kártyáikat.
A társaság a jövőben tovább kívánja növelni a feltöltőhelyek számát. Az új feltöltőpontok listája és a feltöltési feltételek elérhetőek a Főgáz honlapján (www.fogaz.hu), valamint az ügyfélszolgálati irodákban.