close
Huhne: az Egyesült Királyság a legjobb hely az energetikai befektetésekre
Áram - Atom - Egyéb - Emisszió - Megújuló

Huhne: az Egyesült Királyság a legjobb hely az energetikai befektetésekre

A brit energiaügyi miniszter, nem sokkal azt követően, hogy
kihirdette az új atomerőművek nyolc lehetséges telephelyét,
kijelentette, hogy az EgyesĂźlt KirĂĄlysĂĄg a legjobb hely a vilĂĄgon az
alacsony szĂŠndioxid kibocsĂĄtĂĄsĂş energiaforrĂĄsokba valĂł befektetĂŠsre,
mivel ehhez rendelkezik a megfelelő struktúrával, a megfelelő
ösztönzőkkel és a megfelelő piaci környezettel. Az Európa Jövőbeli Energiája Fórumon Chris Huhne, azt mondta, hogy 227 milliárd euró értékű befektetésre lesz szükség 2020-ig
az alacsony kibocsĂĄtĂĄsĂş energia biztosĂ­tĂĄsĂĄhoz, ezĂŠrt az EgyesĂźlt
Királyság egyedi kihívást és egyedi lehetőséget jelenthet.

Az atomenergiát Huhne nem említette beszédében, de azt igen, hogy a kormány a megfelelő keretet akarja biztosítani a biztonságos befektetésekhez, ösztönözni a zöld növekedést és az átállást az alacsony szénkibocsátású gazdaságra. Szerinte még a rekord deficitek idején is meggyőzőek a számok: 2015-re 4 billió fontot fognak képviselni az alacsony szénkibocsátással termelt javak és a szolgáltatási piac. Az Egyesült Királyság belső piaca 100 milliárd fontra fog rúgni 2020-ra 100 000 új munkahellyel. 

Huhne kĂśzĂślte, nĂŠmet ĂŠs a francia kollĂŠgĂĄival egyĂźtt erősebb kibocsĂĄtĂĄs-csĂśkkentĂŠsi cĂŠlt kĂśvetel, ambiciĂłzusabbat a 2020-ra elĂŠrhető 20%-os csĂśkkentĂŠsnĂŠl. Huhne szerint 30%-os kibocsĂĄtĂĄs csĂśkkentĂŠsi cĂŠl erősebb jelzĂŠst kĂźldene a befektetőknek: EurĂłpai jĂł hely az alacsony szĂŠnkibocsĂĄtĂĄsi Ăźzletbe valĂł befektetĂŠshez. “Ne fĂŠljĂźnk ambiciĂłzusak lenni” – mondta a miniszter.