close
Franciaország Líbiával dolgozik majd az atomenergia területén
Áram - Egyéb

Franciaország Líbiával dolgozik majd az atomenergia területén

Franciaország jelezte Líbiának, hogy kész együttműködni vele az atomenergia békés felhasználása területén – közölte egy diplomáciai forrás Párizsban.”Megvizsgáltuk Líbia kérelmét, és együttműködésbe lépünk ezzel az országgal” – közölte a nevének elhallgatását kérő illetékes. A kedvező francia választ hétfőn tudatta Franciaország tripoli nagykövete a líbiai illetékesekkel.

Moammer el-Kadhafi líbiai vezető Jacques Chirac francia elnök tavaly novemberi líbiai látogatásakor közölte,: annak fejében, hogy Tripoli lemondott tömegpusztító fegyvereiről, békés célú atomenergia-ipara fejlesztéséhez technológiák szállítását igényli. Azóta több ellenőrzést is végeztek Líbiában, többek között a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség vezetésével – mutattak rá Párizsban.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.