close
Felfüggesztette a ‘gas release’ programját a GdF és a Total
Egyéb - Gáz

Felfüggesztette a ‘gas release’ programját a GdF és a Total

A francia energiahivatal eljĂĄrĂĄst indĂ­tott a Gaz de France ĂŠs a Toltal ellen, amiĂŠrt azok felfĂźggesztettĂŠk a dĂŠl- ĂŠs dĂŠl-nyugat franciaorszĂĄgi rĂŠgiĂłban műkĂśdő alternatĂ­v gĂĄzszolgĂĄltatĂłk kiszolgĂĄlĂĄsĂĄt. A hivatal szerint visszaĂŠlnek erőfĂślĂŠnyĂźkkel. A Toltal ĂŠs a GdF azzal magyarĂĄzza a lĂŠpĂŠst, hogy garantĂĄlniuk kell sajĂĄt fogyasztĂłik ellĂĄtĂĄsĂĄnak biztonsĂĄgĂĄt.

A GdF ĂŠs a Total nemrĂŠg tĂĄjĂŠkoztatta az francia energiahivatalt, hogy 2008-ban fefĂźggeszti a “gas release” programjĂĄt, amelynek keretĂŠben az alternatĂ­v gĂĄzszolgĂĄltatĂł ĂŠs kereskedő tĂĄrsasĂĄgok juthattak az ĂĄltaluk hosszĂş tĂĄvĂş szerződĂŠsek keretĂŠben beszerzett gĂĄzhoz. A hĂĄrom ĂŠves programot 2005-ben hirdettĂŠk meg az alternatĂ­v gĂĄzkereskedők szĂĄmĂĄra, az energiahivatal felszĂłlĂ­tĂĄsĂĄra. A GdF ĂŠs a Toltal eredetileg azt vĂĄllalta, hogy a hĂĄrom ĂŠv alatt, Ăśsszesen 15 terrawattĂłrĂĄnyi fĂśldgĂĄzt „oszt ki” az alternatĂ­v helyi gĂĄzcĂŠgek kĂśzĂśtt.

A mi elsődleges cĂŠlunk, hogy az Ăźgyfeleiket biztonsĂĄgosan el tudjuk lĂĄtni, kĂźlĂśnĂśsen a tĂŠli szezonban – indokolta a lĂŠpĂŠsĂŠt a Total szĂłvivője a Reuters hĂ­rĂźgynĂśksĂŠgnek. HozzĂĄtette, meglepetĂŠskĂŠnt ĂŠrte őket a hivatal dĂśntĂŠse, miutĂĄn tĂĄrgyalĂĄsban voltak az alternatĂ­v megoldĂĄsokat illetően.

Nem tĂĄmadjuk a piacnyitĂĄst, de nem lĂĄtjuk, hogy a „gas release”program mennyiben segĂ­ti a verseny kiteljesedĂŠsĂŠt, mikĂśzben veszĂŠlyeztetheti a fogyasztĂłk ellĂĄtĂĄsĂĄnak biztonsĂĄgĂĄt – Ă­gy a Total szĂłvivője.