close
Az Enron eladja brit vízműcégét
Áram - Egyéb

Az Enron eladja brit vízműcégét

A maláj YTL Power csoport ajánlatával maga mögé utasított egy brit bankkonzorciumot, amely szintén meg kívánta vásárolni a brit Wessex Watert. Utóbbi közműtársaság a csődbe jutott Enronhoz tartozik – jelenti a BBC.Brit bankokból álló konzorciumot ütött ki ajánlatával a maláj YTL Power energiaipari csoport a Wessex Water brit vízközműért folyó versengésben. Az eladó a csődbe jutott Enron lenne. Az YTL 1,2 milliárd fontot (1,8 milliárd dollért) ajánlott, ennek a felét készpénzben fizetné, másik feléért átvállalná a Wessex adósságait. A közműcéget rajta a Royal Bank of Scotland és a Abbey National társulás akarta megszerezni.

A Wessex eladása tavaly év végén merült fel, az Enron vagyonának értékesítési programja részeként. A folyamat során kifizetik majd az összes hitelezőt, így az Azurixot. Ez egy Enron-leánycég, amely a Wessex Watert irányította. Az Enron hitelezőinek viszont vélhetőleg nem marad pénz.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.