close
Világbank: Napenergiát Oroszországba
Áram - Egyéb - Megújuló

Világbank: Napenergiát Oroszországba

A következő tíz évben 30 millió dollárt különít el a Világbank, az átmeneti gazdadásokban a megújuló energiaforrások, ezen belül is a napenergia-felhasználást célzó befektetésekre – jelentette a Platts.
A program célja, hogy villamos energiáról gondoskodjon azokban az országokban, ahol gyakorta korlátozott a hálózathoz való hozzáférés. A bank közlése szerint ebbe a körbe tartozik többek között Oroszország, és más kelet-európai államok. Az egyik kiemelt cél – tudatta a Világbank -, hogy igazolják, a megújuló energiaforrások gazdaságos befektetési lehetőséget jelentenek a magántőke számára is, s ezért a további beruházásokhoz már nem szükséges közösségi anyagi hozzájárulás.

A pénzügyi alapot a Global Environment Facility nevet viselő nemzetközi vállalkozás kezeli majd, amelyet 167 ország hozott létre, az 1992-es Rio de Janeiro-i konferenciát követően.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.