close
Újraválasztották a Mavir vezérigazgatóját a rendszerirányítók európai igazgatóságába...
Friss

Újraválasztották a Mavir vezérigazgatóját a rendszerirányítók európai igazgatóságába

Az európai villamosenergia rendszerirányítókat összefogó nemzetközi szervezet, az ENTSO-E közgyűlése újraválasztotta igazgatóságába a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. vezérigazgatóját, Csomai Kamilla újabb két évre nyerte el a közgyűlés bizalmát. A Mavir pénteki, az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a magyar rendszerirányító vezérigazgatóját a közgyűlés a szervezet energiaforrásokkal foglalkozó bizottsága, a Resources Committee tagjai közé is beválasztotta.

Az igazgatósági tagság újraválasztásával a Mavirnak továbbra is lehetősége van arra, hogy hangsúlyosan képviselje a magyar álláspontot az európai együttműködésben, koordinálja a folyamatos együttműködést és érvényesíthesse a magyar érdekeket – hangsúlyozta közleményében a hazai rendszerirányító.

Az ENTSO-E 36 európai ország 43 villamosenergia rendszerirányítóját tömöríti. A 2009-ben létrehozott szervezet célja főként az európai belső villamosenergia-piac fejlesztése és optimális működésének elérése, valamint az európai energia- és klímapolitika támogatása, beleértve az egyre nagyobb teret nyerő megújuló energiaforrások rendszerbe illesztését.