close
Újabb üzemanyagcellás ipari erőművet épít a FuelCell és az E.ON
Egyéb - Megújuló

Újabb üzemanyagcellás ipari erőművet épít a FuelCell és az E.ON

Egy németországi kereskedelmi központban áll majd a FuelCell és az E.ON Connecting Energies következő, második üzemanyagcellás erőműve. A két társaság Manheimben, a Friatec Ag. számára építette első közös erőművét.

A tervek szerint – derül ki a fejlesztéssel kapcsolatos sajtójelentésekből – 2017 tavaszán kezdődik a második üzemanyagcellás hő- és villamosenergia termelésre szolgáló egység építése. A különlegesen nagy hatékonyságú kapcsolt energiatermelő berendezést a FuelCell Energy Solutions üzemelteti és tartja majd karban egy hosszútávú megállapodás keretében.

Az üzemanyagcellás erőmű közvetlenül az energiaát használó épület mellett áll majd, és csaknem 80 százalékban fedezi a léteseítmény áram, hőenergia és melegvíz szükségletét. Ez az energiatermelési forma az egyik leginkább alkalmas megoldás szakértők szerint a decentralizált energiatermelésre. A kis alapterület, a csendes működés, és a zéró kibocsátás különösen alkalmassá teszi városi környezetben az energiatermelésre az üzemanyag cellás technológiát.