close
Újabb start-up az E.ON portfóliójában
Egyéb - Hír - Világ - Hír

Újabb start-up az E.ON portfóliójában

Betársult egy energiahatékonysági megoldásokat fejlesztő, amerikai start-up vállalkozásba az E.ON. A 2013-ben alapított Enervee egy olyan dinamikusan platform fejlesztésén dolgozik, amely hatékonyabbá tudja tenni a háztartások energiafogyasztását.

Az Enervee megoldása a hatékonyság optimalizálás érdekében foylamatosan értékeli az adott háztartási berendezéseket, energiafoygasztókat, az azonos kategóriájú eszközök adataival összehasonlítva. Az úgynevezett Enervee Score a kifejezett foygasztási adatok és információk mellett más szempontokat is, például a népszerűségét egy-egy berendezésnek ugyancsak értékeli, így megléehetőésen alapos és sokrétű információs bázison képes ajánlásokat tenni a háztartási fogyasztóknak, a berednezések választásakor.

Az E.ON számára a befektetés az európai fogyasztói igényekhez való közeledést szolgálja. Az Enervee-vel együttműködve, képesek leszünk minden korábbinál nagyobb támoagtást adni az energiamegtakarításhoz – értékelte a megállapodást Susana Quintana-Plaza, az E.ON technológiai és innovációs ügyekért felelős alelnöke. Az E.ON ezzel a befektetéssel tovább bővítette érdekeltségét a globális kockázatitőke-piacon, amelynek célja a leginnovatívabb energiaipari megoldások fejlesztésének és terjedésének támoagtása.