close
Új vezérigazgató a Vértesi Erőműben
Áram - Egyéb

Új vezérigazgató a Vértesi Erőműben

A VĂŠrtesi Erőmű Zrt. kĂśzgyűlĂŠsĂŠn KovĂĄcs AndrĂĄs ZoltĂĄnt neveztĂŠk ki a tĂĄrsasĂĄg vezĂŠrigazgatĂłjĂĄvĂĄ ĂŠs Ăşj igazgatĂłsĂĄgot vĂĄlasztottak, egyĂşttal megkĂśszĂśntĂŠk az előző elnĂśk-vezĂŠrigazgatĂł, Magyari JĂłzsef vĂĄlsĂĄgkezelő munkĂĄjĂĄt – kĂśzĂślte a VĂŠrtesi Erőmű pĂŠnteken.

A VĂŠrtesi Erőmű Zrt. 2010 mĂĄjusĂĄban kinevezett vezetĂŠse vĂŠgrehajtotta feladatĂĄt, rendezte a tĂĄrsasĂĄg adĂłssĂĄgĂĄllomĂĄnyĂĄt ĂŠs a munkavĂĄllalĂłk jĂśvőjĂŠt. A műkĂśdĂŠs a vĂĄlsĂĄgkezelĂŠs utĂĄn visszatĂŠrhet a normĂĄl ĂźzemmĂłdba, ezĂŠrt a kĂśzgyűlĂŠs megkĂśszĂśnte a vĂĄlsĂĄgmenedzserek munkĂĄjĂĄt ĂŠs a tĂśbb ĂŠvtizedes villamosenergia-ipari tapasztalattal rendelkező KovĂĄcs AndrĂĄs ZoltĂĄnt nevezte ki vezĂŠrigazgatĂłvĂĄ – kĂśzĂślte a VÉRT.

A csődhelyzet kezelĂŠsĂŠvel, a csődegyessĂŠggel ĂŠs a reorganizĂĄciĂłval a VÉRT ĂŠs az MVM vezetĂŠse visszaĂĄllĂ­totta a normĂĄl Ăźzleti folyamatokat, a VĂŠrtesi Erőmű 2014-ig Ăźzemelhet. A vĂĄllalat egyĂźttműkĂśdik Bokod ĂŠs OroszlĂĄny ĂśnkormĂĄnyzatĂĄval, hogy a tĂŠrsĂŠg tĂĄvhőellĂĄtĂĄsĂĄt is megnyugtatĂłan rendezzĂŠk.A kĂśzgyűlĂŠs Ăşj tagokat vĂĄlasztott a VĂŠrtesi Erőmű Zrt. igazgatĂłsĂĄgĂĄba, a testĂźlet tagjai: Nagy SĂĄndor, KovĂĄcs AndrĂĄs ZoltĂĄn, Havelda TamĂĄs, Varga LĂĄszlĂł ĂŠs Zsebők IstvĂĄn – tĂĄjĂŠkoztatott az erőmű.A VĂŠrtesi Erőmű csődeljĂĄrĂĄsa 2011 jĂşliusĂĄban fejeződĂśtt be, amire azĂŠrt volt szĂźksĂŠg, mert a vĂĄllalat vezetĂŠse a Kapolyi LĂĄszlĂł nevĂŠvel fĂŠmjelzett System Consultinggal ĂĄramvĂĄsĂĄrlĂĄsi megĂĄllapodĂĄsokat kĂśtĂśtt, majd ezek meghiĂşsulĂĄsa utĂĄn az erőműnek kĂśzel tĂ­zmilliĂĄrd forintot meghaladĂł kĂĄrtĂŠrĂ­tĂŠst kellett kifizetnie az ĂĄramkereskedőknek.

A tĂĄrsasĂĄg tovĂĄbbra is kapja a felhasznĂĄlĂłk ĂĄltal megfizetett “szĂŠnfillĂŠrt”, amiből a VÉRT-nek ĂŠvi 6,7 milliĂĄrd bevĂŠtele van, de ezt csak a bĂĄnyabezĂĄrĂĄs kĂśltsĂŠgeire fordĂ­thatjĂĄk.A szĂŠnfillĂŠr fenntartĂĄsĂĄval a tervezett 2012 helyett 2014 vĂŠgĂŠig műkĂśdhet az orszĂĄg egyetlen mĂŠlyművelĂŠsű szĂŠnbĂĄnyĂĄja, a MĂĄrkushegyi BĂĄnyaĂźzem, a rekultivĂĄciĂł 2018-ig adhat munkĂĄt a tĂŠrsĂŠgben.

Â